‘Check-In-At-Work' via EM Group !

Via de dienst “CheckInAtWork” (toegankelijk via www.socialezekerheid.be) moeten werkgevers en aannemers die werken in onroerende staat uitvoeren verplicht aangifte doen van de mensen die op bepaalde werkplaatsen aanwezig zijn. Het systeem registreert wie op welk moment en op welke plaats aanwezig is.

CheckInAtWork logo

CAW is een initiatief van de overheid (RSZ) die sociale fraude (zwartwerk) en sociale dumping wil tegengaan door verplicht alle aanwezigheden op bepaalde werven te laten registreren.

De wet is reeds in voege sedert 1 april 2014 maar er was om diverse redenen een tolerantiebeleid dat echter op 31/12/2014 werd beëindigd. Sedert 1/1/2015 werd dus gestart met een toch wel zwaar boetesysteem voor elke partij die niet meewerkt aan deze verplichte aanwezigheidsregistratie. En die boetes kunnen zowel van toepassing zijn voor de hoofdaannemer, onderaannemers als hun werknemers.

De overheid voorziet meerdere mogelijke registratiekanalen (via PC, via smartphone, via een tikklok,…). Het is de hoofdaannemer die in principe moet bepalen via welk kanaal de registratie voor zijn werf moet gebeuren. Hij moet hierover duidelijk en schriftelijk communiceren met de onderaannemers. In de praktijk verschuift de hoofdaannemer de kanaalkeuze echter vaak naar zijn onderaannemers.

Het is duidelijk dat heel wat firma’s hierdoor en berg administratief werk te verwerken krijgen en dat vooral manuele aangiftes (via PC) tijdrovend zijn en een groot risico op fouten en dus boetes inhouden. Logisch dus dat bedrijven steeds meer voor een volledig geautomatiseerde oplossing (bv een tikklok - al dan niet draadloos) zullen kiezen.

EM Group biedt als specialist in tijdregistratie en toegangscontrole diverse oplossingen om de registraties vlekkeloos te laten gebeuren en de juiste info via een speciaal ontwikkelde interface door te sturen naar de webservices van de overheid!

Wenst u hierover meer info, neem dan contact met EM Group via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 03-780 97 80.

Realisaties