EM VAGO, tijdsregistratie via het mobiel 2G/3G/4G netwerk.

maandag, 01 juni 2015

EM Group kiest voor Belgacom als partner voor zijn mobile M2M communicatie tussen Cloud Server en tikklok. Na een aantal dedicated projecten waarbij mobiele devices, zoals o.a. mobiele tankvaten werden gevolgd, wordt de GPRS/UMTS technologie nu ook toegepast op de tikklokken.

Met de EM VAGO lanceerde EM Group een nieuwe tijdregistratie terminal. Dankzij een ingebouwde M2M (machine-to-machine) SIM-kaart stuurt de EM VAGO via GPRS (GSM-netwerk) real time gegevens door over de aanwezigheid en afwezigheid van de werknemers van uw bedrijf. U heeft daardoor steeds een actueel overzicht en kan dus tijdig ingrijpen waar nodig.

                                        em vago fp                                        

Het voordeel van zo’n GPRS tijdregistratie is dat deze uiterst geschikt is voor plaatsen waar geen bedrijfs-netwerkverbinding beschikbaar is, waar de registratieplaats soms verplaatst wordt (bv op werven) of waar te weinig mensen moeten tikken om een klassiek systeem te verantwoorden.

Er werd gewerkt aan een efficiënt communicatieprotocol, waardoor de hoeveelheid data die verstuurd wordt tot een minimum herleid is. Hierdoor wordt tevens de communicatiekost gedrukt en kan het toestel zowel nationaal als internationaal aan zeer voordelige tarieven ingezet worden, dit tevens dankzij het partnership dat EM afsloot met Belgacom.

De werknemers kunnen zich registreren via verschillende media, van een eenvoudige touch button of mifare kaart tot hun eigen fingerprint (biometrie). Zowel de installatie als het gebruik van de EM VAGO zijn heel eenvoudig.

De werknemersidentificatie, tijd, datum en toestelidentificatie worden onmiddellijk doorgestuurd naar een cloud-server. Vanop de cloud server is de registratie onmiddellijk ter beschikking van de toepassing voor tijdregistratie en/of personeelsplanning. De tikking kan verwerkt worden binnen de eigen toepassingen van EM Group, maar kan ook ter beschikking gesteld worden van derden.

De EM VAGO werd de voorbij maanden met succes geïnstalleerd bij heel wat firma’s in zowel Nederland als België. De eerste projecten zijn kleinschalig gestart maar werden als bijzonder positief geëvalueerd en zijn allen sneller dan voorzien full operationeel in gebruik genomen, zoals ondermeer het geval is bij het Nederlandse uitzendkantoor Timing.

EM Group
Entrepotstraat 33
B-9100 Sint-Niklaas
Tel. +32 - (0)3 - 780 97 80
Fax. +32 - (0)3 - 777 21 48

www.emgroup.be

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact: Peter Vanhuffel

 

 

Realisaties

 

EM Group

Entrepotstraat 33

9100 SINT-NIKLAAS

BELGIË

Tel: +32 (0)3 780 97 80

Fax: +32 (0)3 777 21 48

Copyright © EM Group.

design & implementation by e2e NV